Кількість
|
Вартість
|
||
|
І Н С Т Р У К Ц И Я
і з з а с т о с у в а н н я п р е п а р а т а
"П Л А Н Р І З"
Планріз - препарат, що містить ризосферні бактерії Pseudomonas fluorescens АР-33, а також біологічно активні речовини, що продукуються ними в процесі виробничого культивування. Бактерії Pseudomonas fluorescens, потрапляючи до ґрунту разом з обробленим насінням, активно заселяють ризосферу (кореневу систему) рослин і, живлячись кореневими виділеннями, продукують ферменти та антибіотики, що пригнічують розвиток кореневих гнилей. Бактерії Pseudomonas fluorescens, крім прямого пригнічення шкідливої мікрофлори, сприяють виділенню рослинами фітоалексинів, які підвищують імунітет вегетуючих культур.
Рекомендується для захисту від: кореневих і прикореневих гнилей, борошнистої роси, фітофторозу, фузаріозу на плодово-ягідних (зокрема й на виноградниках), зернових і зерново-бобових, колосових, овочевих і квітково-декоративних культурах.
Рекомендується обприскування зернових культур на початку трубкування та колосіння за появи перших ознак листкових хвороб. Обприскування овочевих культур проти грибних захворювань рекомендується проводити від фази сходів і до збору врожаю, без обмежень термінів очікування.
Інтервали між обробками:
- на зернових - 2 обприскування в період вегетації з інтервалом 10 - 15 днів;
- на овочевих - 4-6 обробок від початку до кінця вегетації з інтервалом 8-10 днів.
Культура |
Спектр дії |
Норма витрати |
Зернові колосові та зернобобові культури |
Кореневі гнилі |
1 л/тн насіння (передпосівна обробка) |
Картопля, томат, перець, баклажан |
Кореневі гнилі, альтернаріоз, вертицильоз, макроспоріоз, парша бульб, ризоктоніоз, фітофтороз, фузаріоз, бактеріози |
10 мл/1 кг насіння (передпосівна обробка);
0,5-1% робочий розчин (полив);
1-2% робочий розчин (обприскування)
|
Огірок, кабачок, гарбуз, диня, кавун |
Кореневі гнилі, аскохітоз, борошниста роса, пероноспороз |
|
Капуста |
Чорна ніжка, слизовий бактеріоз, судинний бактеріоз |
|
Квітково-декоративні культури |
Фузаріоз, борошниста роса |
|
Плодово-ягідні культури (у т.ч. виноград) |
Мілдью, оїдіум, парша, сіра гниль, бактеріози |
|
Обприскування рослин рекомендується проводити кожні 10-20 днів, залежно від прогнозу на інтенсивність розвитку хвороб. Необхідно ретельно обробляти нижній бік листка. |